Vali Porcișteanu: ”Superspeciala desfașurată la stadion a fost de departe cea mai populată probă de acest gen din toate timpurile”

Vali Porcișteanu: ”Superspeciala desfașurată la stadion a fost de departe cea mai populată probă de acest gen din toate timpurile”

Al doilea în seria de interviuri cu piloții, Valentin Porcișteanu a răspuns celor patru întrebări pe care le-am adresat principalilor concurenți din Campionatul Național de Raliuri.

În 2019, pilotul piteștean și copilotul său, Dan Dobre, au ocupat locul secund în clasamentul general și au fost ”responsabili” cu spectacolul la superspeciala organizată în Pitești, un punct de atracție pentru fani.

Reporter: Ce ți-a plăcut cel mai mult la ediția din 2019 a Raliului Argeșului?

Vali Porcișteanu: În primul rand a fost revenirea raliului de casă, după o pauză de 9 ani. Superspeciala desfașurată la stadion a fost de departe cea mai populată probă de acest gen din toate timpurile. Evident că trebuie menționate și probele speciale unice de pe Transfăgărășan, lungi, tehnice și extrem de solicitante.

Reporter: Ce părere ai de schimbările de traseu de concurs pregătite în 2020: eliminarea specialei ”Tigveni”, introducerea unei noi probe lângă Câmpulung și prelungirea urcării pe Transfăgărășan?

Vali Porcișteanu: Proba de la ”Tigveni” ar fi făcut parte în continuare din programul raliului, dacă nu ar fi fost schimbate regulile pentru CNR 2020 de către FRAS. Având în vedere situația actuală, sportivii se vor bucura totuși de o probă nouă, oarecum asemănătoare cu cea de la Tigveni, în prima zi a raliului. Apoi, în ziua de sâmbătă vor fi atacate probele “clasice” de pe lângă lacul Vidraru, până la Capra de această dată, acea zonă “finală” făcând mereu deliciul publicului.

Reporter: Ce probă specială din cadrul evenimentului ai viziona dacă ai fi spectator?

Vali Porcișteanu: Evident cele 2 treceri consecutive de vineri, probabil undeva în porțiunea tehnică și îngustă dinspre finalul probei. În ziua secundă, aș opta pentru porțiunea spectaculoasă (cu vizibilitate foarte bună) în apropiere de Cabana Capra, inclusă în programul 2020.

Reporter: În final, ce ne poți spune despre prezența ta la Raliul Argeșului 2020?

Vali Porcișteanu: Se pare că nu vom reuși să fim la start în ediția 2020. Participarea la această cursă este extrem de dificilă din cauza situației apărute cu foarte puțin timp înainte de startul sezonului 2020.