Simone Tempestini: „Sunt fan al Transfăgărășanului”

Simone Tempestini: „Sunt fan al Transfăgărășanului”

Campion în 2019 și câștigător al Raliului Argeșului la revenirea competiției în Campionatul Național de Raliuri, Simone Tempestini se află la start și în acest sezon. Alături de Sergiu Itu, pilotul Napoca Rally Academy va porni în prima cursă de anul acesta pe o Skoda Fabia R5.

Reporter: Ce ți-a plăcut cel mai mult la ediția din 2019 a Raliului Argeșului?

Simone Tempestini: În 2019, mi-a plăcut mult la Raliul Argeșului faptul că pentru mine era o cursă nouă. Nu trecusem niciodată pe probe în regim de cursă, pe când rivalii noștri participaseră la raliu în anii trecuți. Sunt un fan al Transfăgărășanului, e un drum care îmi place mult, așa că probele lungi au fost pe gustul meu.

Reporter: Ce părere ai de schimbările de traseu de concurs pregătite în 2020: eliminarea specialei”Tigveni”, introducerea unei noi probe lângă Câmpulung și prelungirea urcării pe Transfăgărășan?

Simone Tempestini: Acum că am trecut pe probe la recunoașteri, pot să spun că schimbările făcute de organizatori sunt pozitive. Faptul că a doua probă de pe Transfăgărășan include zona spectaculoasă de lângă Cabana Capra este un mare plus. Ar fi fost frumos să se desfășoare și în coboroare, dar este o schimbare bună pentru moment. Proba noua e dificilă, îngustă și virajată, de viteză în unele locuri, cu drumul foarte îngust. Este clar că speciala are de toate, o secțiune fiind foarte rapidă, cu drumul lat. Fiind o probă nouă, va fi dificilă pentru echipaje, mai ales că este prima a raliului. Dar adevăratul raliu va avea loc sâmbătă, pe Transfăgărășan.

Reporter: Ce probă specială din cadrul evenimentului ai viziona dacă ai fi spectator?

Simone Tempestini: Aș urmări raliul pe Transfăgărășan, în prima parte a probei lungi de sâmbătă. Vineri categoric undeva pe proba nouă.

Reporter: În final, ce ne poți spune despre prezența ta la Raliul Argeșului 2020?

Simone Tempestini: Noi suntem și vom fi prezenti la Raliul Argeșului cu o Skoda Fabia R5. Obiectivul nostru este de a ne lupta pentru prima poziție în clasamentul general. Fiind primul raliu din acest sezon, trebuie să fim concentrați și să avem un parcus bun. Probele sunt grele, de viteză, iar în multe locuri poți fi surprins de schimbări de aderență.