Adi Teslovan: ”Transfăgărășanul este un simbol al României”

Adi Teslovan: ”Transfăgărășanul este un simbol al României”

Raliul Argeșului 2020 nu putea să înceapă fără o serie de materiale cu principalii piloți din România. După ce sezonul trecut mai mulți sportivi ne-au povestit cum se pregăteau de revenirea cursei în Campionatul Național de Raliuri, în acest an concurenții au răspuns, din nou, întrebărilor noastre.

Primul pilot din seria de interviuri din 2020 este Adrian Teslovan, cel care, alături de Vajk-Imre Cseh, s-a impus sezonul trecut în cadrul clasei RC3 și categoriei mașinilor cu tracțiune față.

Reporter: Ce ți-a plăcut cel mai mult la ediția din 2019 a Raliului Argeșului?

Adi Teslovan: Așa cum am mai spus, mă bucur foarte mult că Raliul Argeșului a revenit anul trecut în calendarul sportiv – este o echipă care pune mult suflet și pasiune în ceea ce face, nu fac compromisuri, iar asta nu are cum să fie rău. Sunt o echipă care dezvoltă de câțiva ani un proiect amplu, finanțat pe măsură. Respect pentru tot ceea ce fac.

Reporter: Ce părere ai de schimbările de traseu de concurs pregătite în 2020: eliminarea specialei ”Tigveni”, introducerea unei noi probe lângă Câmpulung și prelungirea urcării pe Transfăgărășan?

Adi Teslovan: Probele de pe Transfăgărășan fac parte din identitatea acestei etape, mai mult Transfăgărășanul este un simbol al României. Probele de pe Transfăgărășan cumulează aproape toate caracteristicile probelor de asfalt din România. Nu cunosc nouă probă introdusă, cea de lângă Câmpulung. Despre eliminarea probei ”Tigveni” nu știu ce să zic, partea de început îmi plăcea după care venea partea foarte îngustă cu multe capcane. Am avut și un moment fierbinte pe acea porțiune, dar am scăpat fără pagube, doar am pierdut ceva secunde. Sunt curios cum arată noua probă introdusă.

Reporter: Ce probă specială din cadrul evenimentului ai viziona dacă ai fi spectator?

Adi Teslovan: Dacă aș fi spectator aș alege probele de pe Tranfăgărășan pe o porțiunea de viteză, sigur nu într-o zonă cu ace de păr sau viraje strânse.

Reporter: În final, ce ne poți spune despre prezența ta la Raliul Argeșului 2020?

Adi Teslovan: Îmi doresc foarte mult să înceapă campionatul, a fost perioadă extrem de dificilă din toate punctele de vedere, va fi un an greu pentru toată lumea. Mă bucur foarte mult că am partenerii mei tradiționali lângă mine, le mulțumesc pentru încredere și susținere chiar și într-o perioadă ca asta. Aștept cu nerăbdare să ne revedem cu colegii din campionat.

Să ne vedem cu bine la Pitești!

Credit foto: Attila Szabo, Mihai Stetcu, Flavius Croitoriu