3, 2, 1, START în Raliul Argeșului 2020

3, 2, 1, START în Raliul Argeșului 2020

Raliul Argeșului CATENA - Powered by Peugeot 2020 are loc în acest final de săptămână pe probele speciale de asfalt din județul Argeș. Transfăgărășanul și zona Municipiului Câmpulung Muscel vor fi gazdele duelurilor cu secundele în prima cursă a sezonului 2020 din Campionatul Național de Raliuri Betano. 

După recunoașterile competiției, desfășurate ieri, echipajele au efectuat verificările tehnice inițiale, unde mașinile de concurs au fost inspectate pentru a corespunde normelor de siguranță impuse de către regulamente. 

Testele oficiale ale raliului au loc în această dimineață pe un traseu în lungime de 3 kilometri în apropiere de Budeasa Mică. În intervalul orar 10:00 și 13:30, concurenții vor efectua ultimele reglaje la mașinile de concurs și se vor ”încălzi” pentru probele speciale de vineri după-masă și sâmbătă. 

Concursul debutează la ora 16:30, moment în care echipajele vor părăsi parcul de service din centrul Municipiului Pitești către primele probe speciale. Organizatorii au pregătit un start festiv, unde concurenții vor dezvălui toate detaliile despre planurile pentru cursa de debut a sezonului. 

Vineri sunt programate două treceri pe speciala ”Godeni”, noutatea din acest an a Raliului Argeșului, o probă tehnică și dificilă, care va reprezenta prima provocare pentru echipaje. Sâmbătă, competiția se desfășoară pe Transfăgărășan, între Barajul Vidraru și Cabana Capra, pe virajele spectaculoase de pe malul Lacului Vidraru. 

În ciuda pandemiei, numărul de echipaje înscrise în raliu este unul foarte ridicat, aproape 70 de piloți și copiloți fiind prezenți în competiție. Echipajul campion din 2019, format din Simone Tempestini și Sergiu Itu (Skoda Fabia R5), va încerca să repete performanța excelentă de anul trecut, când cei doi s-au impus fără probleme pe probele de asfalt din județul Argeș. 

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza, Cristian Dolofan și Petre Tobă și Enis Arif, împreună cu Carmen Poenaru, sunt echipajele care vor ”alerga” la bordul performantelor modele R5, dar în lupta lor se vor implica, cu siguranță, și Valentin Porcișteanu și Dan Dobre. Echipajul piteștean se va afla la start cu un Mitsubishi Lancer EVO IX, model cu care-i vom vedea în concurs și pe Răzvan Trișnevschi/Traian Arsenescu, Cristian Timișică/Gabriel Lazăr sau Bogdan și Delia Năstase. 

Duelul în clasamentul mașinilor cu tracțiune față va fi foarte strâns, un număr foarte mare de echipaje la start: Norbert și Francesca Maior, Adrian Teslovan/Vajk Imre Cseh, Eugen Cărăgui/Robert Fus, Remus Cotuț/Mircea Onofrei, Mihai Manole/Marc Banca sau mulți alții se vor implica într-o luptă superbă pentru puncte. 

20 de echipaje vor porni în cea mai numeroasă categorie, RC5, acolo unde concurenții vor duce dueluri strânse la bordul modelele Dacia Sandero, Dacia Logan și Suzuki Swift Sport. Dănuț Budai, Cristiana Oprea, Alexandru Ardelean și Raul Badiu sunt cele mai sonore nume care se vor lupta pentru laurii categoriei.

Raliul Argeșului CATENA - Powered by Peugeot este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas. 

Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors – Importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën şi DS în România. 

Parteneri: Total, DTO Rally, Tellur, Hotel & Restaurant Celly, Magic Safe Security. 

Parteneri media: KissFM, RallyMax.ro, Autorally.ro.

*imagine de la ediția 2019 a raliului.